Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Івано-Франківську провели «Фестиваль дитячого дозвілля»

21 вересня, 18:05

Обрати заняття у позашкільний час запропонували дітям Прикарпаття. Для цього у неділю, 21 вересня, жителів й гостей міста уже вдруге запросили на «Фестиваль дитячого дозвілля».

Не випадково проведення заходу співпало із Міжнародним днем Миру. Головною ідеєю свята стала відмова від фізичного й психологічного насилля.

Вибір позашкільних закладів, де дитина з користю й задоволенням зможе провести вільний від навчання час, був достатньо великим. На Вічевому майдані дітям пропонували зробити прикраси з національною символікою, освоїти ази фотомистецтва, виліпити вироби з пластиліну, намалювати фарбами чи крейдою на асфальті мир, робити штучне дихання і навіть потримати в руках змію чи іншу екзотичну тварину. Таким чином педагоги агітували підростаюче покоління обрати собі хобі й зупинити вибір саме на їхньому навчальному закладі.

Уже звичним в місті став збір коштів для учасників АТО. Так і нині на вулиці Незалежності, поряд із наметами позашкільних закладів, стояли скриньки для допомоги військовим. З благодійною метою волонтери продавали різноманітні сувеніри, робили макіяж або пропонували купити квиток.

Діти з цікавістю підходили до стендів, обираючи для себе те, чим би хотілося займатися у вільний час. Коло деяких наметів вишикувалися черги з охочих взяти участь у запропонованих заняттях. Хоча найбільше відвідувачів оточили карети швидкої допомоги, де волонтери-медики проводили навчання для надання першої медичної допомоги. Навчитися робити штучне дихання і непрямий масаж серця могли всі охочі, а малечі пропонували ще й подарунки – олівці, блокноти, виготовлені з екологічних матеріалів. «На Заході практика проведення таких навчань є загальноприйнятою, - розповідає головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський. – Ми розвиваємося і переймаємо такий досвід. Тішить те, що люди проявляють інтерес. Співініціатором заходу є польські партнери, які виділили нові машини швидкої допомоги, обладнання для навчання, подарунки дітям».

Як розповідає головний лікар, їхня нинішня діяльність до фестивалю не прив’язана. Хоча зауважує, що співпадіння доволі вдале, адже в середмісті дуже людно. Така ініціатива – це потреба часу. Нагальним також є навчання медичних кадрів, парамедиків, осіб, які рятують життя, особливо тих, хто має відношення до подій на сході. «Поки що в нас не достатньо сил, щоб проводити такі акції щодня, але ми розвиваємося і зможемо навчити і надати допомогу більшій кількості людей, - підсумовує Володимир Похмурський».

Ірина ФЕДОЛЯК, Івано-Франківськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати