Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські військові не використовують заборонену зброю, - РНБО

21 жовтня, 13:19

Українські військові за весь час проведення АТО на сході України не застосовували і не застосовують заборонені міжнародними договорами боєприпаси, заявляють в РНБО.

"За час проведення АТО українські військові не застосовували заборонену міжнародними правовими актами зброю. Це стосується і касетних боєприпасів", - повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

При цьому він висловив подяку міжнародним організаціям, які спостерігають за подіями в зоні АТО і допомагають розповідати про сформовану ситуацію.

Лисенко не виключив, що до міжнародних спостерігачів могла потрапити провокаційна інформація від бойовиків про нібито використання українською стороною заборонених боєприпасів. Зокрема, він звернувся до представників міжнародних організацій про надання своїх звітів більш детальних і з доказами.

"Якщо мова йде про застосування касетних боєприпасів по мирних кварталах Донецька, то повинен заявити, що українські військові не застосовують озброєння по мирних квартах міст ... ми спостерігаємо масу провокацій, які створюють терористи і поширюють неправдиву інформацію. Я думаю, що ця інформація потрапила і в руки представникам міжнародних та інших організацій", - додав Лисенко.

Нагадаємо, у правозахисній організації Human Rights Watch раніше заявили, що під час тижневого розслідування на сході України експерти зафіксували факти широкого використання касетних боєприпасів у боях між армією України і терористами в більш ніж десяти міських і сільських районах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати