Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС закликає Росію переглянути ввезення "гуманітарного конвою" в Україну

22 серпня, 17:42

Європейський Союз висловлює жаль щодо рішення РФ направити "гуманітарний конвой" в Україну без супроводу Міжнародним комітетом Червоного Хреста і без згоди української влади.

"Це - чітке порушення українських кордонів. Це також суперечить попереднім домовленостям, досягнутим між Україною, Росією та Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Ми закликаємо Росію переглянути це рішення", - заявив представник Єврокомісії Себастьян Брабан.

Представник Єврокомісії підкреслив, що для дотримання міжнародного гуманітарного права такого роду конвой, який повинен мати винятково гуманітарний характер, який  повинен супроводжуватися Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

"Ми схвалюємо українську владу за її стриманість і готовність до подальших переговорів з метою уникнути продовження ескалації кризи. Суверенітет України, територіальна цілісність, єдність і незалежність повинні поважатися", - заявив Брабан.

Він також зазначив, що російська гуманітарна допомога має спрямовуватися в Україну в повній відповідності з міжнародним гуманітарним законодавством через міжнародні гуманітарні організації та за погодженням з українським урядом.

Представник Єврокомісії зазначив, що це передбачає відправку необхідних деталей, що стосуються самої допомоги, а також забезпечення безпеки речей і персоналу з боку Міжнародного комітету Червоного Хреста під час всього продовження операції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати