Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мюнхені вандали знову поглумилися над пам'яттю Провідників ОУН

22 серпня, 16:08

Сьогодні, 22 серпня в Мюнхені невідомими вандалами залито червоною фарбою меморіальну дошку Ярославу і Слави Стецько, встановлену на фасаді будинку на Цеппелінштрассе, 67, в якому довгий час працював Проводу Організації Українських Націоналістів (бандерівців), в різні роки очолюваний Ярославом і Славою Стецько. Про це повідомляє УІС.

"Організація Українських Націоналістів вважає акт вандалізму, який стався в Мюнхені, яскраво вираженим політичним злочином. Це цинічний сміх над світлою пам'яттю видатних борців за свободу України, за свободу народів та людини, якими були Ярослав і Слава Стецько. Слід підкреслити, що обидва вони були провідними діячами ОУН, обидва ув'язненими німецькими нацистами, обидва творили і успішно проводили Антибільшовицький Блок Народів, обидва і сьогодні не дають спокою московським окупантам і їх підспівувачам", - зазначив у коментарі Українській Інформаційній Службі Голова ОУН (б) Стефан РОМАНІВ.

"Це злочин не може залишитися безкарним. Нагадаю, що екстремістська злочинна діяльність антиукраїнських сил останнім часом значно активізувалася не тільки в Україні, а й за її межами. Зокрема, нещодавно вандали обмалювали противними написами і нацистською символікою Української церкви в Австралії, намагалися зруйнувати і зганьбити могилу Провідника ОУН Степана Бандери в Мюнхені, а ось тепер поглумилися над меморіальною дошкою Стецьків.

Навіть мертвих борців за свободу боїться ненажерливий ворог. Демонструючи свої сатанинські методи боротьби з тими, кого вже немає в живих, але чиї світлі імена, чий дух, чиї ідеї та справи надихають і згуртовують сьогодні мільйони Український в Україні та за її межами, жадібні окупанти показують всьому світу своє справжнє нице обличчя, своє злісне безсилля, викликаючи огиду і відразу", - підкреслив лідер ОУН Стефан РОМАНІВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати