Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниччина відзначає День Незалежності новими інвестпроектами

22 серпня, 14:48

Заради справедливості слід зазначити, що Вінниччина постійно перебуває в активному пошуку шляхів економічної співпраці з іншими країнами.

От і останній захід напередодні Дня Незалежності України - ІІ Міжнародний інвестиційний форум "Вінниччина – бізнес в центрі України" здійснив свою головну мету: презентував інвестиційний потенціал Вінниччини та обласного центру, аби залучити до Вінницької області іноземні інвестиції та налагодити нові ділові зв’язки між зацікавленими країнами. Форум відбувся за участю численних посадовців, дипломатів, бізнес-еліти з Польщі, Румунії, Білорусі, Молдови, Італії.

Організаторами форуму виступили - вінницька обласна Рада, вінницька обласна державна адміністрація, вінницька міська рада, громадська організація "Клуб ділових людей".

Іноземні гості відзначили високий потенціал Вінницької області з розвитку аграрного сектору та перспективи формування індустріального парку. Особливий інтерес інвестори проявили до сільського господарства, сектору енергозберігаючих технологій, будівельної та інших галузей.

Результатом роботи учасників форуму стало підписання угод про співпрацю і координацію діяльності між головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергієм Євтушенком та керівниками вінницької облради Сергієм Свитком та ОДА Анатолієм Олійником. Така угода має на меті збільшити кількість інвестицій у регіон. Серед найближчих практичних кроків оголошено про наміри будівництва моста ("Ямпіль-Косеуць") між Вінницької областю та Молдовою, про що було підписано відповідний протокол з представниками районної ради міста Сороки Республіки Молдова.

Іноземні делегації не лише відвідують підприємства Вінниччини, а й разом із подолянами візьмуть участь у відзначенні 23 річниці Дня Незалежності України.

Тетяна ПАРХОМЧУК, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати