Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Яценюк: Уряд ратифікує Угоду з ЄС у вересні

22 серпня, 21:53
Фото з архіву "Дня"

«Угода про асоціацію з ЄС буде ратифікована цим складом Парламенту у вересні. Уряд зробив все для того, щоб не просто ратифікувати Угоду, а й виконувати її», - підкреслив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 22 серпня, в інтерв’ю українським телеканалам.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, глава Уряду зазначив, що Росія намагалася загальмувати процес ратифікації Угоди з ЄС, мовляв, Угода заважає російській економіці: «Думаю, російській економіці заважає тільки російська військова агресія і режим, який сьогодні є - уже сотні мільярдів доларів тікають з російської економіки».

Арсеній Яценюк нагадав, що проведено кілька раундів технічних консультацій щодо Угоди про Асоціацію за участі ЄС, України та РФ: 

«На кожне так зване російське застереження у нас є два наших, які повністю нівелюють російську позицію. Немає жодних підстав для Росії навіть піднімати голос про те, що ця Угода має негативні наслідки для неї».

«Усе готове до ратифікації Угоди з ЄС. Цей склад Парламенту в вересні ратифікує Угоду з Європейським Союзом», - сказав Арсеній Яценюк.

У свою чергу, Уряд України зробив все для того, «щоб не просто ратифікувати Угоду, а й виконувати її».

Прем'єр нагадав, що 21 червня Кабінет Міністрів прийняв рішення створити систему виконання Угоди з Європейським Союзом. Був створений урядовий Офіс з питань європейської інтеграції та представлені заступники міністрів з євроінтеграції, які пройшли публічний конкурс.

Яценюк зазначив, що на посаду заступників Міністрів у деяких міністерствах було близько 40 претендентів: «Молоді люди, англомовні, вже з досвідом і знають, що робити. Отакі молоді люди вже зараз створили певний кістяк виконання Угоди»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати