Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГПУ перевіряє право власності на вертолітний майданчик

23 квітня, 19:27

Триває ретельна перевірка законність передання у приватну власність вертолітного майданчику у Києві Віктору Януковичу, повідомляє Генеральна прокуратура України

«Триває перевірка щодо надання у приватну власність понад 2 га землі під вертолітним майданчиком на Парковій дорозі. Прокуратурою установлено численні порушення вимог законодавства при отриманні у 2007 році обслуговуючими кооперативами житловими кооперативами, зокрема, «Харчомашовець», «Текстильник», «Освітянин», земельних ділянок загальною площею майже 360 га, розташованих у Голосіївському районі міста Києва, вартістю понад 600 млн. грн», - повідомив начальник Головного управління представництва в суді‚ захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер під час брифінгу.

У подальшому вказані кооперативи передали земельні ділянки, які були надані їм в приватну власність, у статутні фонди інших товариств, що можуть бути пов’язані з інтересами колишнього Президента України та його близького оточення. З метою визнання недійсними рішень Київради та державних актів про право власності на ці землі, Генеральною прокуратурою до господарського суду міста Києва пред’явлено 4 позови.

Наразі вже визнано незаконними рішення передання в оренду урочища «Межигір’я» та передання  мисливського господарства «Сухолуччя» у приватну власність під забудову.

Також О.Кучер повідомив, що всього за перший квартал поточного року органами прокуратури в сфері земельних правовідносин розпочато 173 кримінальні провадження. За актами прокурорського реагування скасовано 73 акти органів влади місцевого самоврядування та відшкодовано 371 млн. грн. У поточному році вже задоволено понад 1,5 тисячі позовів на суму більше 1 млрд грн. За поданнями та позовами прокурорів попереджено до вибуття понад 8,5 тис га земель вартістю в понад 1,7 млрд грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати