Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Випускниця Літньої школи журналістики «Дня» Христина Бондарєва стала лауреаткою премії імені Анатолія Москаленка

23 травня, 19:27

Сьогодні в Києві відбулося вручення премії Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка - першогодиректора Інституту журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка- за 2012 рік. Його лауреаткою в номінації «Молодий журналіст» стала випускниця Літньої школи журналістики «Дня», першокурсниця магістерської програми з журналістики УКУ, красива і розумна дівчина зі Львова Христина Бондарєва. «День» став одним із перших, кому Христина показала свою нагороду і – подякувала за можливість її отримання. Адже «цю премію я отримала за матеріали, опубліковані до 1 січня 2013 року. Як мені сказав Тарас Петрів, один із членів фонду імені Анатолія Москаленка, зокрема в основному за матеріали, опубліковані у «Дні», - розповіла нам Христина. - Протягом двох років я проходила тут Літню школу і потім мої матеріали журі дуже високо оцінило. Я дуже тішуся, що мала нагоду практикуватися тут. І головний редактор Лариса Олексіївна Івшина, і журналісти «Дня» доклали чимало зусиль, аби сформувати моє перше серйозне бачення практичної журналістики. Вчили аналізувати, думати. Це був дуже класний досвід для мене». «Родина Москаленків сьогодні докладає чимало зусиль для того, аби відстежувати роботу молодих журналістів, які тільки пробують себе у професії і їхні імена не є відомими журналістському середовищу, але вони намагаються відшуковувати ці не розкручені імена і таким чином підтримувати їх у подальшому розвитку», - розповідає Христина і додає, що новина про присудження премії стала абсолютною несподіванкою для неї.

Премія, започаткована за ініціативи голови Наглядової ради Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка Леоніда Кравчука, має три номінації. Лауреатів визначають серед школярів, студентів та молодих журналістів. Найкращою серед студентів цього року, на думку журі, стала Лілія Козуб, студентка III курсу Інституту журналістики університету імені Тараса Шевченка. А найкращою школяркою-журналістом визнали Ярину Цибу, ученицю 10 класу з Тального, що на Черкащині. «День» щиро вітає Христину Бондарєву та інших переможців і бажає їм і надалі тримати планку якості, професійно зростати і отримувати задоволення від своєї справи.

Преміяімені Анатолія Москаленка цього року вручалася вже вчетверте. Нагадаємо, лауреатами премії 2011-го року стали школярка 9-го класу гімназії №48 (Київ) Катерина Барабаш, студент Інституту журналістики Дмитро Білаш та ведуча програми «Ранок з ТВі» Юлія Банкова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати