Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбулась громадська акція проти забудови військової частини

23 липня, 13:40
Фото Михайла Ромася / "День"

Сьогодні, 23 липня,  у Голосіївському районі міста Києва активісти та місцеві мешканці протестували проти забудови житловими будинками території військової частини Е6133А, що знаходиться за адресою вулиця Потєхіна, 9 і прилягає до Національного природного парку "Голосіївський". 

Ініціатором будівництва є Служба безпеки України. Відповідний тендер відбувся у лютому 2014 року при екс-голові служби Олександрі Якименко. Активісти заявляють, що ліквідація військової частини у час оборони територіальної цілісності і суверенітету держави заради чергового житлового комплексу є злочином. Крім того, дане будівництво викликає велике занепокоєння в екологів, адже буде знищено десятки дерев, що погано вплине на стан НПП "Голосіївський", повідомляють вони.

Учасник ініціативної групи, громадський активіст Арсеній Пушкаренко заявив: "Ми звертаємось до голови Служби безпеки Грицака Василя Сергійовича з пропозицією створити на базі цієї військової частини модерний навчально-тренувальний центр імені загиблого у травня 2014 року під Слов’янськом генерала Кульчицького. Рік тому мешканці пропонували перейменувати цей провулок на його честь. У військовий час ми вимагаємо використовувати військову частину за призначенням, а не для чергового житлового будівництва, в якому лише 29% квартир піде офіцерам, а все інше – на продаж, що розкриває комерційну сутність проекту. Хочемо придати широкому розголосу і звернуту увагу громадськості на цю проблему".

До військової частини вже завезена будівельна техніка, охоронці не допускають ЗМІ та громадськість. Активісти продовжуватимуть звертатися до правоохоронних органів і засобів масової інформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати