Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сумські митники передали для воїнів АТО 25 тонн конфіскованого сиру

24 березня, 23:57

Майже 25 тонн контрабандної сирної продукції, вилученої Сумською митницею ДФС на українсько-російському кордоні, буде спрямовано через Громадський фонд «СУМИ» для подальшого його транспортування до зони АТО. Фуру, що намагалася перевезти продукт за підробленими документами, затримали на митному посту «Бачевськ». Замість деревини, яка була вказана у декларації, у вантажівці виявилося 1 620 картонних ящиків з сирним продуктом «Столовый».

Рішенням Ковпаківського районного суду м. Суми громадянина Латвії, котрий намагався нелегально перевезти товар, визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України, та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу - 257 тисяч 580 грн. з конфіскацією товару в дохід держави.

З ініціативи голови Сумської облдержадміністрації Миколи Клочка та начальника Управління державної виконавчої служби Ірини Свистун конфіскований сир вирішено передати військовим. Розвантажити його допомогли бійці 27-го Сумського реактивного артилеристського полку. Поживний продукт частково поповнить їхній раціон, основну ж частину розподілять між військовими частинами на передовій. Наразі організацією цього процесу займаються волонтери.

Алла Акіменко, Суми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати