Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна офіційно делегувала розслідування катастрофи Boeing-777 Нідерландам

24 липня, 22:00
Фото прес-служби АП

На зустрічі президента Петра Порошенка із міністрами закордонних справ Нідерландів Францем Тіммермансом та Австралії Джулією Бішоп Україна та Нідерланди підписали Меморандум про порозуміння щодо розслідування обставин катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» MH17, яка сталася в українському небі 17 липня.

"Згідно з Меморандумом, беручи до уваги той факт, що переважна більшість жертв катастрофи – громадяни Нідерландів, Україна, як країна, де відбулася подія, делегує розслідування катастрофи Нідерландам. Це закріплюється Угодою між Українським національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та відповідним агентством Нідерландів", - йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою президента. 

Нідерланди координуватимуть розслідування усіх обставин трагедії і будуть відповідальні за його проведення згідно з частиною 5 додатку 13 Чиказької конвенції. Нідерланди забезпечать участь інших зацікавлених сторін, зокрема, України, як країни де відбулася подія, Малайзії, як держави – власника повітряного судна, США, як держави – виробника літака і Міжнародної організації цивільної авіації ICAO.

Президент Петро Порошенко заявив, що українська сторона виконала всі свої зобов’язання та передала права проведення міжнародного розслідування на координацію Нідерландам.

«Це наш особливий гуманітарний жест, і ми впевнені в тому, що наша спільна співпраця дозволить встановити винних і притягнути їх до жорсткої відповідальності», - наголосив Порошенко

Президент відзначив, що планується підписання спільної Угоди з Урядом Австралії щодо участі Австралії в Місії захисту міжнародного розслідування.

Глава МЗС Нідерландів Франц Тіммерманс наголосив після підписання: «Ми встановимо правосуддя. Після всього, що ми пережили, українці нам – братній народ».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати