Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відзначають 25-річчя легалізації УГКЦ

24 жовтня, 17:04

Заходи з нагоди  ювілею розпочалися минулої неділі – 19 жовтня Львовом пройшла багатотисячна молитовна хода. 23 – 26 жовтня у місті відбуватиметься щорічна зустріч східних католицьких ієрархів Європи, присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. У програмі заходу – богослужіння, робочі засідання, відвідини храмів, навчальних закладів УГКЦ (УКУ та семінарії Святого Духа), перегляд фільму «Майдан. Свідчення учасників Майдану».

У суботу Глава УГКЦ  Блаженніший Святослав проведе Божественну Літургію у храмі Преображення Господнього, після чого католицькі ієрархи відвідають Вірменську катедру та зустрінуться з міським головою Львова. Того ж дня у Львівській опері відбудеться урочиста академія з нагоди 25-річчя легалізації УГКЦ в Україні та відкриття Року митрополита Андрея Шептицького.

Завершиться щорічна зустріч східних католицьких ієрархів у неділю, 26 жовтня, Архієрейською Божественною Літургією у соборі Святого Юра. Також цього дні усі охочі матимуть можливість вшанувати мощі святого Папи Івана Павла ІІ, котрі, на прохання Святослава Шевчука, привезуть до Львова із Кракова. «Ми обрали центром святкування Львів, оскільки 25 років тому він був епіцентром легалізації найбільш переслідуваної церкви ХХ століття», – говорить Блаженніший Святослав. «Після багатотисячної молитовної ходи у Львові до собору Святого Юра 17 вересня 1989 року з вимогою легалізації УГКЦ, а також після зустрічі Папи Івана Павла ІІ з главою СРСР Михайлом Горбачовим у грудні того ж року УГКЦ легалізували», – нагадує Глава УГКЦ і додає: «Маємо прагнути, щоб нікому не вдалося розсварити нас, щоб ми мали й надалі можливість сповідувати християнські цінності в такий непростий час».

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати