Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У НАТО закликали РФ негайно припинити підтримку бойовиків на Донбасі

26 січня, 17:34
Фото Reuters

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг закликає Росію негайно припинити підтримку зброєю бойовиків на сході України, припинити дестабілізувати ситуацію в Україні і поважати взяті на себе міжнародні зобов'язання.

"За останні тижні Росія переправила сепаратистам сотні одиниць новітньої техніки, новітні ракетні системи, артилерію, танки, БТРи, системи електронної війни. Ми закликаємо Росію негайно припинити підтримку сепаратистів, припинити дестабілізувати Україну і поважати міжнародні зобов'язання", - заявив він на брифінгу в штаб -квартирі НАТО в Брюсселі в понеділок.

Генсек НАТО також засудив обстріл Маріуполя бойовиками, які отримали підтримку Росії. "Ці агресивні дії, а також провокаційні заяви сепаратистів повністю суперечать Мінським угодам", - підкреслив він.

Столтенберг наголошує на важливості санкцій проти Російської Федерації у зв'язку з ситуацією на сході України.

"Сьогодні у мене буде зустріч з пані Могеріні (Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки - ред.). Ми маємо намір обговорити різні питання. Я думаю, економічні санкції дуже важливі. Вони показують Кремлю і Росії, що порушення міжнародних норм права і невиконання зобов'язань призводить до наслідків. Я б послухав пані Могеріні, коли вона буде порушувати це питання при обговоренні в ЄС", - заявив Столтенберг на брифінгу в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі в понеділок.

"Сепаратисти не дотримувалися мінських угод і не дотримуються режиму припинення вогню. Ми закликаємо Росію використовувати весь свій вплив на сепаратистів у питанні припинення вогню", - підкреслив генсек Альянсу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати