Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пішов з життя видатний донецький футбольний коментатор

26 травня, 16:49

Сьогодні, 26 травня, у віці 85 років пішов з життя відомий український спортсмен, журналіст та коментатор Марк Юрійович Левицький.

Марк Левицький народився 10 березня 1930 року в Сумах. Заслужений журналіст України. Жив у Москві, навчався у Харкові. У Донецьк (тоді Сталіно) переїхав у 50-х роках. Працював на шахтах Донбасу. Поклав початок великому тенісу в Донецьку. Чемпіон Донецька з тенісу (з 1955 по 1970 рік), суддя всесоюзної категорії, першорозрядник. В якості арбітра працював на великих всесоюзних змаганнях. Згодом захопився футболом. Після завершення кар'єри спортивного журналіста довгий час працював у ФК "Шахтар", про який згодом написав книгу "С "Шахтером".

Про себе він зазначав: "Я - не письменник, чистий журналіст, який відгукується на злободенні події. Так от, моїм творчим кредо все життя був критичний погляд".

"Мені завжди ставили запитання, чи повинен спортивний журналіст сам бути спортсменом. Це бажано. Дуже часто це служить відмовкою у футболістів або тренерів, ось ти нас критикуєш, але сам-то адже не грав у футбол на такому рівні. Я в цих випадках кажу, ви скажіть, де не правильно написано, непрофесійно. У відповідь чув тільки мовчання. Я можу пишатися, що за 50 років на мене скаржилися в міськком партії, Ахметову на мене скаржився Луческу. Мені не говорили, що я щось написав неправильно, але дуже часто ображалися. Але преса для того і створена, щоб критикувати тих же футболістів і всіх про кого вона пише", - зазначав він в одному зі своїх інтерв'ю.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати