Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від EX.ua російські юристи вимагають видалити листування "кремлівських тролів"

26 червня, 15:36

Учора компанії «Юскутум» - юридичному представнику порталу EX.ua - прийшов лист від російського бюро «Качкін і партнери», в якому юристи вимагали прибрати з файлообмінника архів з листуванням якогось Ігоря Осадчого, оскільки розміщення листування у вільному доступі порушує російські закони. Користувача, який розмістив архів, вони вимагали заблокувати, повідомляє ain.ua.

Адміністрація порталу відмовила оскаржнику, оскільки він не надав документи, що підтверджують повноваження. Зараз архів перебуває у вільному доступі. Як розповіли в «Юскутум», даний архів містить листування між різними адресатами та співробітниками компанії «Конкорд». Наприклад, листування містить перелік установок команді спеціально найнятих людей з проведення інформаційної кампанії на YouTube, Facebook, Twitter і т.д.

Один з листів, написаних від імені Ігоря Осадчого, містить звіт з інформаційного проекту, направленому на роботу з новинними порталами і соціальними мережами. Наприклад, там наказується акцентувати увагу на військовій і політичній могутності Росії в світовому просторі. «Цілі: поява панічного страху перед Росією як перед найпотужнішою світовою державою», - йдеться в документі. Водночас там є вказівки про те, щоб описувати США як збройного агресора. Є й пункт, присвячений Україні: «Цілі: переконання громадськості в черговий агресії США, влізання в справи регіону ... Напрями: фінансування Майдану і Правого сектора, іноземні найманці, невизнання референдумів на Південно-Сході ...».

Крім того, архів містить інформацію, яка вказує на причетність учасників листування до збору даних про журналістів, стеження, записи телефонних розмов і так далі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати