Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Борисполі відкрили пам’ятник Чубинському

26 червня, 17:28

26 червня на Книшовому меморіально-парковому комплексі відбулося урочисте відкриття пам’ятника Павлу Платоновичу Чубинському.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Погляд".

Цей пам’ятник вирізняється серед інших тим, що зображує митця у повний зріст. Слід зазначити, що пам’ятник встановили іще 15 квітня, але офіційне відкриття приурочили до Дня Конституції України.

Церемонію відкриття пам’ятника освятив Митрополит Епіфаній, державний гімн виконав оперний співак Володимир Гришко. Були присутніми очільник КОДА Василь Володін, а також міський голова Борисполя Анатолій Федорчук і мер Переяслава Тарас Костін.

Довідка. Павло Платонович Чубинський – етнограф, фольклорист, поет. А головне – автор державного гімну України. Народився 27 січня 1839 року на хуторі, що нині входить у межі міста Борисполя поблизу Києва, в сім’ї бідного дворянина.

Павло Чубинський працював у надзвичайно складних умовах переслідування царським урядом української культури, і за своє недовге життя встиг зробити стільки, що, за висловом його друга і співробітника Федора Вовка, його заслуг вистачило б і на декількох професіональних учених. Один лише вірш «Ще не вмерла Україна» зробив його ім’я безсмертним навіки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати