Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові стартували ХХ, ювілейні, «Контрасти»

26 вересня, 22:55
Фото Романа БАЛУКА, "День"

Міжнародний фестиваль сучасної музики розпочався вечором камерних опер, присвячених світлої пам'яті композитора Віталія Губаренка та професора Львівської музичної академії ім. Миколи Лисенка, соліста львівської Опери Ігоря Кушплера.

У програмі – моноопера «Листи кохання» за новелою Анрі Барбюса «Ніжність», написана Губаренком 1971 року, яка стала найпопулярнішим твором композитора, що його виконували на сценах не лише України – світу, та камерна опера американського композитора італійського походження Джанкарло Менотті «Телефон».

У концерті взяли участь  Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Анна Носова та учні професора Кушплера Анна Шумаріна та Руслан Скоролітній.

Нагадаємо, що «Контрасти»-ХХ триватимуть до 12 жовтня. У програмі фестивалю –  двадцять подій, які охоплюють чи не всю палітру сучасної музики: від класики ХХ ст. до останніх експериментів у творчості українських та зарубіжних композиторів молодого покоління, від творчих зустрічей з відомими композиторами до лекцій про музику та презентацій новинок європейського книговидання і різних журналів, присвячених актуальним тенденціям у музиці, від традиційних концертів до театральних постановок.

Гості фестивалю – світової слави композитор Гія Канчелі, також композитори з Польщі, Болгарії, Білорусі, Чехії, Росії та України, відомі диригенти та цікаві виконавці.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати