Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині сільським головою став Герой Майдану

26 жовтня, 09:11
Фото надане Наталією МАЛІМОН

Олександр Гуч («друг Пегас») за паралельним підрахунком голосів обраний сільським головою у Дерно Ківерцівського району. Про це повідомляє прес-служба партії «Громадський рух «Народний контроль», від якої він балотувався.

Олександр був важко поранений під час подій на Майдані, на ноги його поставили в Ізраїлі. Йому 29 років. Влітку, під час зустрічі з учасниками фестивалю національного духу «Бандерштат» у Луцьку з «другом Пегасом» відбулася гутірка. Він розказував про те, що Майдан для нього розпочався тоді, коли у Луцьку наприкінці листопада встановили декілька наметів. Активісти почали збиратися на підтримку європейського вибору.

Під час перших сутичок у Києві у грудні, він разом із друзями був відповідальний за дітей у таборі у Ворохті, тому вирушити у Київ зміг напередодні Нового року і перебував у Києві до Різдва, повернувшись у революційне місто 19 січня. Тоді він допомагав носити бруківку та шини, перебував у столиці до 29 січня. Повернувшись на декілька днів на Волинь, з 4 лютого він знову повернувся у Київ, входив у сотню самооборони «Волинська Січ». Його поранили 20 лютого.

«Я усвідомлював, що йду з палицею та щитом на автомати і це не має сенсу. Було очікування, що по нас стрілятимуть, але – ні кроку назад, тому що це поклик серця», – говорить Олександр Гуч, повідомляє Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати