Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геращенко закликає новий уряд провести засідання на звільнених територіях Донбасу

26 листопада, 16:12
Фото Reuters

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко закликає урядовців, новообраних народних депутатів, представників інших центральних органів влади активізувати роботу з місцевою владою звільнених територій Донбасу. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.

"Місцева влада Донбасу чекає від Києва не лише допомоги у вирішенні соціально-економічних та гуманітарних питань, бюджетних виплат, а й, в першу чергу, посилення та налагодження діалогу", - сказала Геращенко, яка зараз перебуває з робочою поїздкою у цьому регіоні.

Геращенко поінформувала, що під час спілкування представники місцевої влади неодноразово звертали увагу на те, що Президент чи не єдина високопосадова особа, яка регулярно відвідує Донецьку та Луганську області, спілкується з місцевим населенням та владою.

На переконання Уповноваженого, новообрані народні депутати, представники керівних органів, міністри мають більше спілкуватися з населенням підконтрольних українській владі територій, доносити до них позицію Києва.

"Це сприятиме не лише налагодженню діалогу, а й вирішенню ключової проблеми – поверненню в повній мірі правопорядку на ці території", - зауважила Геращенко.

Так, для кращого розуміння проблематики регіону посадовець закликала провести одне з перших засідань нового уряду на Донбасі.

"Міністри мають не лише теоретично розмірковували над тим, яка допомога сьогодні необхідна Донбасу, а й на власні очі побачити проблематику регіону, відчути, чим він дихає, і вже виходячи з цього формувати відповідну державну політику. Неправильно, коли міністри та інші політичні фігури знаходять час на закордонні відрядження, але не знаходять час для того, щоб відвідати ці регіони", - констатувала Геращенко.

Під час робочої поїздки на Донбас Уповноважений Президента за дорученням Глави держави відвідала заклади освіти, охорони здоров'я Донецької і Луганської областей, де ознайомилася із ситуацією та обсягом допомоги, якої вони потребують. Вона також обговорила із місцевим керівництвом питання організації відпочинку дітей із зони АТО. Крім того, порушувалося питання широкого залучення міжнародних інституцій до переобладнання лікарень у зазначених регіонах, які несуть підвищене навантаження через збільшення кількості переселенців, які приїздять на території, підконтрольні українській владі.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати