Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активісти знову заблокували доступ до зруйнованої опори на Херсонщині

26 листопада, 13:13
Фото Reuters

Активісти знову заблокували доступ ремонтним бригадам, і чекають відповідного дозволу від "Енергетичної блокади Києва". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу "Укренерго".

"Сьогодні вранці протестуючі на лінії "Каховська-Титан" заявили про недопущення наших бригад для завершення робіт. Як ми повідомляли, вчора вдалося з’єднати вирізані проводи, підняти їх на висоту. Сьогодні планувалося закріпити їх на траверсі. Протестанти заявляють, що пропустять ремонтників тоді, коли відповідний дозвіл чи відповідну вказівку отримають з центра "Енергетичної блокади Києва", - повідомили у прес-службі.

Активісти повідомили, що розблокують  доступ ремонтним бригадам, щоб Україна постачала електроенергію до окупованого Криму у разі виконання Росією хоча б однієї вимоги кримських татар, які протестують. Про це сказав один із лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв, повідомляє Крим. Реалії.           

"Вони повинні зробити якісь зустрічні кроки. Я вважаю, що вони мають, в першу чергу, звільнити Ахтема Чийгоза, знакових фігур. Але нічого цього не роблять. Тому зараз такий пресинг з боку громадськості, якого біса ми повинні включати їм світло", - сказав Джемілєв.

За словами депутата, українське керівництво наполягає на тому, щоб поставки в Крим поновилися, оскільки, за умовами договорів, укладених між Києвом і Москвою, Україна змушена платити Росії великі штрафи за збої.

Однак у той же час, як стверджує Джемілєв, кримські татари вважають, що енергетична блокада повинна продовжуватися.

"Штаб сказав: "обрубати поки дроти. Поки не буде команди з Києва, ми вам не дамо включити". Ось така ситуація на сьогоднішній день, як буде завтра - подивимося", - заявив Джемілєв.

При цьому він підкреслив, що поки його соратники не збираються дозволяти відновлювати постачання електроенергії до Криму.

Нагадаємо, "Укренерго" планував сьогодні завершити ремонт ЛЕП "Каховська-Титан" на Херсонщині.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати