Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кабмін внесе в Раду законопроект про скасування застави для корупціонерів

27 березня, 12:39
Фото Артема Сліпачука, "День"

Кабінет міністрів ініціює зміни до Кримінального процесуального та Кримінального кодексів України для посилення відповідальності корупціонерів, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Враховуючи останні події, в тому числі рішення судів, за якими випускаються корупціонери під умовні застави, уряд вносить до парламенту зміни в кримінальне процесуальне законодавство і в кримінальний закон з метою значного посилення відповідальності корупціонерів", - сказав він у п'ятницю на розширеному засіданні колегії МВС України з питань протидії корупції.

За його словами, це робиться, зокрема, з метою, "щоб за копійчані залоги їх (корупціонерів - ред.) не випускали, щоб потім не шукати їх по всьому світу".

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначив: "Я повністю підтримую пропозицію прем'єр-міністра щодо посилення, причому системного посилення кримінальної відповідальності за корупційні злочини, і взагалі - не збільшення застави, а повне скасування будь-яких застав для злочинців, які затримані за корупційні злочини".

"Не може злочинець відкуповуватися вкраденими грошима", - підкреслив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати