Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Табачника просять не вилучати зі шкільної програми фізику, хімію та біологію

27 серпня, 16:58

Українське фізичне товариство звернулось до міністра освіти і науки України Дмитра Табачника із закликом не вилучати зі шкільної програми фізику, хімію та біологію, йдеться в офіційному листі УФТ.

"Спільнота фізиків держави, об'єднана в Українське фізичне товариство, з великою тривогою сприйняла той факт, що оприлюднений МОН для обговорення проект Концепції профільної освіти у старшій школі вже не передбачає вивчення фізики як обов'язкового предмета в 10-11 класах", - зазначено в документі.

"Ми переконані: фізика є основою сучасних знань, які призвели до всеохоплюючої науково-технічної революції, і володіння її основами потрібне будь-якій освіченій людині. Вивчення фізики в жодному разі не може бути замінене вивченням передбаченого проектом Концепції інтегрованого курсу "природознавства" (фізика, хімія і біологія разом в обсязі 3 годин на тиждень)"

Оскільки курс природознавства доречний у молодших класах, але спроба поєднати в одному курсі такі фундаментальні дисципліни на рівні старшої школи призведе, окрім можливості звільнення "зайвих" учителів-предметників лишень до того, що учні відтепер не матимуть системних знань ані з фізики, ані з хімії, ані з біології.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати