Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Італійський активіст Майдану написав книгу про Революцію Гідності

28 січня, 20:21

Італійський підприємець Мауро Воерціо, власник турбюро у Києві, написав книгу про Майдан.  Він провів на ньому два місяці пліч-о-пліч з активістами, супроводжував італійських репортерів, поширював інформацію в соціальних мережах і тепер написав книжку в електронному вигляді «Ангели Майдану», де на обкладинці фото Сергія Нігояна – одного з перших загиблих майданівців

У інтерв’ю Радіо Свобода  він розповів, що змінила у ньому революція:

"Майдан мене не стільки навчив, скільки відродив у мені гордість належності до ідеї свободи, яка є фундаментальною для людини. Бачите, ми в Італії роками звикли жити у спокійному, контрольованому суспільстві, як у сплячці. А на Майдані дух свободи вибухнув з великою силою. Немає нічого неможливого. Якщо люди єдині у боротьбі за свободу та справедливість, їх не можна спинити навіть танками", - розповів він .

Він зазначив – є свідомим, що революція відбулася,  але, щоб досягти реальних змін, потрібно принаймні одне покоління.

"Не досить змінити людей на посадах, слід змінювати ментальність людей. Якщо ти звик робити певні речі у певний спосіб, недостатньо буде лише закону, який заборонятиме це робити", – каже Воерціо.

Початок Майдану у своїй книзі він пояснює на прикладі розмови із українцем-ветераном війни в Афганістані. Цей чоловік після повернення з війни отримав від влади земельну ділянку, яку через рік забрали. Щороку він отримував два мішки пшениці як плату за оренду своєї землі. Ветеран-афганець сказав, що у нього нічого немає, єдине, що залишилося, − це бажання боротися за краще майбутнє для молоді.

"Ось це і є Майдан. Ось чому в Італії такий Майдан неможливий. Італійці ще не доведені до такого відчаю, у нас немає таких сумних і безнадійних ситуацій", – зазначив автор книги.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати