Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львівському університеті ім. Івана Франка обирали ректора

28 травня, 09:55

Вибори відбулися учора, 27 травня. Участь у голосуванні взяли 345 делегатів, семеро з яких не підтримали жодного кандидата. Два бюлетені визнано недійсними.

Вибори перебігали у два тури. За результатами другого найбільшу підтримку колективу отримав декан філософського факультету Володимир Мельник, який набрав 195 голосів. Одначе наразі невідомо, чи саме він обійме посаду очільника вишу, оскільки призначення має ухвалити Міністерство освіти і науки, причому йдеться про вибір з-поміж двох кандидатів: окрім Володимира Мельника, міністерству рекомендуватимуть також кандидатуру завідувача кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Маркіяна Мальського, який набрав141 голос.

За словами начальника департаменту роботи з персоналом та керівними кадрами Міністерства освіти і науки України Миколи Легенького, згідно із Законом України «Про вищу освіту», виш рекомендує міністерству на затвердження кандидатів, які набрали понад третину голосів. «У Франковому університеті дві особи набрали понад 30 відсотків, тому рекомендують обидві кандидатури. Після цього міністерство зобов’язане призначити одного з двох кандидатів», – зазначив чиновник і додав, що прізвище чинного ректора буде оприлюднене упродовж 10 –12 днів.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати