Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ затримала пособників терористів, що сіяли паніку і дезінформацію

28 серпня, 20:05

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що сили АТО затримали громадян РФ, які, співпрацюючи з терористами, поширювали панічну і неправдиву інформацію серед українського населення.

"Сили АТО протягом останніх двох діб здійснили кілька затримань безпосередньо за пособництво терористичним організаціям, зокрема ДНР і ЛНР, кількох громадян Росії. Сьогодні можу озвучити про затримання двох громадян РФ (...) які працювали в так зв. політвідділі ДНР і використовуючи посвідчення журналістів з РФ, в тому числі причетні до поширення панічної і неправдивої інформації", - повідомив глава СБУ на брифінгу в четвер після засідання РНБО.

За його словами, росіяни були затримані на одному з блокпостів і представлялися "найближчими помічниками терориста Гіркіна", якого РФ зараз сховала на своїй території.

В.Наливайченко зазначив, що затримані чітко підтвердили - у них було завдання поширювати неправдиву інформацію, а також сіяти паніку серед населення.

"Ми це доводимо до вашого відома з тією метою, щоб використовувалася правдива інформація з правдивих українських та міжнародних ресурсів для того, щоб передавати неупереджену інформацію і бути певним щитом для оборони від панічних та інших інформаційних атак" - підкреслив глава СБУ.

Він додав, що використання паніки і спеціальних психологічних операцій, використання так зв. військових журналістів, які співпрацюють з терористичними організаціями, - "це зараз найнебезпечніша зброя по дестабілізації ситуації в Україні".

"Говорячи про це, сподіваюся що наші громадяни зрозуміють і не будуть піддаватися паніці, не читатимуть смс-повідомлення, які автоматом розсилаються про нібито масову загибель, про нібито масові втрати або інші неперевірені повідомлення та інформацію", - підсумував глава СБУ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати