Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівські активісти здійснили "парканну люстрацію"

28 серпня, 20:43
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Ідеться про повалення огорож, що перешкоджають вільному доступу до озера Задорожнє – неподалік села Гонятичі Миколаївського району. Водойму, до слова, називають львівським Байкалом. Питання законності встановлення парканів приватними власниками спецкомісія вивчає вже кілька місяців. Після звернення громадських активістів до голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки щодо приведення у відповідність до чинного законодавства та надання вільного доступу громадянам до водойми, керівник ЛОДА підписав доручення Миколаївській РДА звернутися до власників огорож з вимогою забезпечити безперешкодний доступ до 27 серпня 2015 року.

Учора для з’ясування ситуації на місці до Задорожнього приїхали голова ЛОДА Олег Синютка, начальник обласної міліції  МВС Дмитро Загарія та прокурор Львівської області  Роман Федик. З ними – журналісти та активісти громадських організацій "Рабів до раю не пускають", "Варта 1", "Варта 700", "Народна Самооборона", "Пріоритет права", "Самооборона львівського Євромайдану",  "Розвиток громади",  "Економічний бойкотний рух", "Патріот"…  Губернатор пообіцяв, що до 10 вересня вся територія буде очищена від незаконних огорож на відстані 50 метрів до водойми, і поїхав. Тим часом громадські активісти вирішили пришвидшити процес і демонтували паркани.

«На всі закиди про вандалізм  хочемо нагадати, що ми всього лиш виконували Закон України, який говорить про те, що 50 метрів до води має бути у вільному доступі будь-якого громадянина України», – потлумачив дії активістів на своїй сторінці у Фейсбук керівник організації «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський. Залишається додати, що «парканну люстрацію» на Задорожньому учора проводив і народний депутат Володимир Парасюк.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати