Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова прибув віце-президент ФІДЕ

29 лютого, 19:38

Один із найвпливовіших функціонерів Міжнародної шахової федерації, Георгіос Макропулос завітав  до міста Лева, аби взяти участь у відкритті матчу за звання чемпіонки світу з шахів, котрий стартує 1 березня і триватиме до 18 березня. Нагадаємо, що за золоту шахову корону змагатимуться чинна чемпіонка світу – українка Марія Музичук та претендентка – китаянка Хоу Іфань. Подія відбуватиметься у Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15).

Завтра о 13.00 на площі Ринок біля входу до мерії підніматимуть прапор Чемпіонату світу з шахів серед жінок. На полотнищі – новий логотип Львова, створений з нагоди чемпіонату. Зображає шахові фігури та  слоган «Львів – відкритий для шахів!».

Завтра ж у Львівському театрі опери і балету – урочисте відкриття турніру, по закінчення якого просто неба, на площі перед театром, актори драматичного театру «Воскресіння» зіграють… шахову «партію» – на ходулях і у чорно-білих костюмах. 

1– 18 березня електротранспорт їздитиме Львовом із прапорцями з логотипом чемпіонату.

За правилами ФІДЕ,  глядачам заборонено перебувати в одному приміщенні із шахістками, тому змагання передаватимуться в он-лайн режимі. Матчі турніру транслюватимуть у готелях Львова.  

Деякі львівські ресторани розробили до чемпіонату спеціальне шахове меню.  

Детальніше про перебіг у Львові Чемпіонату світу з шахів серед жінок – у наступних числах «Дня».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото Олександра МАЗУРЕНКА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати