Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Львівобленерго" знеструмлює об’єкти водопостачання

30 березня, 21:58

Згідно з повідомлення Львівської міської ради, від сьогодні «Львівобленерго» через борги розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста. Зокрема, знеструмлена насосна станція «Броньова», внаслідок чого без води опинилося 19 житлових будинків. І це вже друге упродовж березня знеструмлення.  «Наразі мова йде про заборгованість 1 млн. 142 тис. грн. по пільгах і субсидіях, – говорить директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський. – Це ті кошти, які були нараховані  у січні, однак не відшкодовані у лютому». І додає: «Львівводоканал» все ще очікує надходжень з держбюджету, щоби розрахуватися з енергетиками».

Напружена ситуація щодо розрахунків «Львівводоканалу» з «Львівобленерго» зумовлена також постійним зростанням вартості енергоносіїв. Зокрема, від липня 2014 року до березня 2015 року тарифи зросли на 28,2%. Фактичний тариф у березні 2015 року становить 1,6646 грн/кВт.год, а в розрахунку тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які діють з 1 липня 2014 року, врахований 1,2984 грн/кВт.год. Оскільки витрати на електроенергію в структурі собівартості послуг ЛМКП «Львівводоканал» становлять майже 40%, таке зростання ціни призводить до збільшення місячної суми оплати за енергоносії в розмірі понад 3 млн. грн., для яких на підприємстві відсутнє джерело відшкодування.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, 26 березня ухвалила рішення про частковий перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. «З 1 травня вартість метра кубічного води та стоків зросте на 11,5%. Однак наразі це не вирішує проблеми, оскільки розрахуватися з енергетиками треба вже сьогодні, а кошти від нових тарифів надійдуть наприкінці червня. До цього часу нам вкрай необхідно віднайти якесь компромісне рішення з енергетиками», –зазначили у «Льввводоканалі».

А поки його, той компроміс, шукають, львів’яни – без води.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати