Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ схвалив виділення другого траншу кредиту на суму $1,7 млрд для України

31 липня, 20:07
ФОТО REUTERS

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив виділення Україні другого траншу кредиту на суму $1,7 млрд. Це рішення прийнято в результаті першого перегляду програми кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility), повідомляє УНІАН.

"Рада директорів Фонду розглянула результати перегляду програми EFF. Завершення цього процесу дозволяє виділити Україні $1,7 млрд як другий кредитний транш. Таким чином, загальний обсяг уже наданого Україні фінансування становить $6,68 млрд", - йдеться в повідомленні МВФ.

Тепер, кошти другого траншу, виділеного МВФ, можуть надійти в Україну протягом одного-двох днів, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів з посиланням на заступника міністра фінансів Артема Шевальова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у п'ятницю Рада директорів МВФ може схвалить черговий транш Україні. Тоді Лагард схвально відгукнулася про дії уряду України, зазначивши, що влада "демонструє результат" і демонструє  "тверду політичну волю" попри дестабілізуючі фактори.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати