Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Житомирщині попрощалися із 24-річним загиблим бійцем Ковальчуком

31 липня, 19:15

Сьогодні на Житомирщині у селі Андрушки Попільнянського району попрощалися із загиблим бійцем 17-го окремого мотопіхотного батальйону Юрієм Ковальчуком. 22 липня під час виконання бойового завдання біля Горлівки боєць отримав важкі поранення в голову та груди і перебував у комі. Лікарі відразу говорили, що є дуже мало шансів на видужання, але близькі вірили, що хлопець житиме і збирали кошти на подальше лікування. Та, на жаль, 29 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова від отриманих ран Юрій помер.

Хлопець народився в  1991 році в с. Андрушки. Після закінчення школи вступив до Житомирського автодорожного технікуму, потім працював оператором  на цукровому заводі. У 2012 році призваний на строкову військову службу до Збройних Сил України, а в серпні 2014-го мобілізований та направлений на проходження військової служби до 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади. У загиблого залишилися батьки-пенсіонери , дружина та син Артем, якому 1 рік і 7 місяців.

Провести молодого воїна-патріота в останню дорогу прийшли його односельчани, друзі, бойові побратими, і всі, хто бажав ушанувати пам’ять загиблого бійця. Виступаючи на траурному мітингу, земляки говорили, що своє життя Юрій Ковальчук до останнього подиху присвятив служінню Батьківщині. Він виконав свій військовий обов’язок. За наш спокій, за мир в Україні він віддав найдорожче – своє життя. Друзям, знайомим він запам’ятається порядним, доброзичливим, готовим прийти на допомогу. І не дивно, адже мав риси характеру, притаманні справжнім чоловікам, – мужність, відповідальність, небайдужість, безкорисність. А коли постала потреба захищати свою країну, у нього не виникло й найменшого сумніву, аби стати на захист її суверенітету та цілісності.

Оксана Климчук, Житомирська область

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати