Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дирекція ЄБРР виділить 350 млн євро на будівництво нового саркофага над ЧАЕС

31 жовтня, 21:39
Фото Олексія БРЕУСА

Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 350 млн євро на створення нового саркофага над Чорнобильською атомною електростанцією. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

"Рада директорів у середу ухвалила рішення про додаткові внески на завершення будівництва безпечного укриття над ЧАЕС, постраждалої в аварії 1986 р. Тепер рішення буде передано акціонерам банку", - сказано в повідомленні.

Крім того, зазначається, що проекту створення нового саркофага бракує 615 млн євро. ЄБРР пропонує 350 млн євро зі свого боку, очікуючи також 165 млн євро з боку G7 та Європейської комісії, а також 100 млн євро від країн, що не входять до "Великої сімки".

"У разі якщо країни-донори, що не входять до G7, не зможуть зібрати необхідні кошти, ЄБРР надасть відсутнє фінансування з власних фондів", - додали у прес-службі.

Новий саркофаг, як очікується, створить умови для демонтажу поспіхом побудованої старої конструкції та для утилізації відходів на найближчі 100 років. Планується, що він буде завершений до кінця 2017 р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати