Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вийшла перша міжнародна марка, присвячена Шевченку

09 березня, 20:46

За киргизько-українського партнерства вийшла серія перших міжнародних марок, присвячених Тарасу Шевченку.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

Як зазначається, за підтримки МКІП та посольства Киргизстану Укрпошта презентувала марковий аркуш «Т.Шевченко єднає народи» за проєктом «Власна марка» художників Сергія й Олександра Харуків.

Презентований аркуш містить шість марок із репродукціями картин Шевченка. Зокрема, представлені його автопортрет, роботи «Киргизя», «Киргизка» та «Днювання експедиційного транспорту в степу».

Аркуш наявний у реєстрі Укрпошти. Вартість його становить 500 гривень.

Ініціював проєкт Надзвичайний та Повноважний посол Киргизької Республіки в Україні Ідріс Кадиркулов.

«Сьогодні визначальна подія – день народження великого Кобзаря Тараса Шевченка. І завдяки спільним зусиллям ми втілили цей проєкт. Його головна ідея – привернути увагу суспільства до того, що в кожній країні люди мають цікавитися літературою, мистецтвом. У цей важкий час ми маємо звертати увагу на культуру», – заявив посол.

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зі свого боку оцінив цей проєкт як «надзвичайно цікавий, важливий та унікальний».

Очільник МКІП переконаний, що залучення такого інструменту, як філателія, додасть потужності мистецькій складовій.

«Зараз є різні прояви присутності України за кордоном – виставки, поїздки, інтерактивні форми. Водночас завдяки маркам ми в країні відмічали політичні події чи військові кампанії. У творчо-мистецькому форматі цей інструмент реалізований уперше», – зауважив Карандєєв.

Як повідомлялося, 9 березня цьогоріч Україна відзначає 210-річчя від дня народження видатного поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.

У тимчасово окупованому Криму до річниці від дня народження Шевченка активісти поширюють рядки з його віршів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати