Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мюзикл про хороброго пса

Закарпатські лялькарі здобули головну нагороду Virvar-2015 у Словаччині
23 червня, 16:08
ТЕАТР «БАВКА» З УЖГОРОДА ПРЕДСТАВИВ НА ФЕСТИВАЛІ БАЛАГАН-МЮЗИКЛ «ДІД КУЗЬМА ТА ЮРБА (ЯК ХОРОБРИЙ ПЕС КУДЛАТИЙ ЗМІГ ПТАШОК ПОРЯТУВАТИ)» / ФОТО МИРОСЛАВА ПЕТІЯ

Українські артисти повернулися з міста Кошице, де взяли участь у Днях лялькового театру та ігор і розваг для дітей із батьками. Події Virvar-2015 відбувалися одночасно на кількох майданчиках міста, а програма фестивалю була насиченою і складалась із двох частин, одна з яких — ігри, атракціони, заходи для дітей, як, наприклад, виставка ляльок, семінари, практикуми (по виготовленню ляльок та ін.), обмін книжками, надувні замки тощо.

Друга частина — це виступи професійних колективів театрів ляльок. Цього року своє мистецтво представили 11 театрів із п’яти країн, які виступали на трьох сценах — у залі Кошицького театру ляльок, в атріумі Театру ляльок та приміщенні Thalia Theatre. Серед учасників були такі знамениті колективи, як театр PIKI зі словацького міста Пезінок, Білостоцький театр ляльок із Польщі та угорський театр ляльок Mesebolt. Цікаво, що словацька преса віднесла до списку «знаменитих» і Театр «Бавка» з Ужгорода. Закарпатці представили на Virvar-2015 балаган-мюзикл «Дід Кузьма та юрба. (Як хоробрий пес кудлатий зміг пташок порятувати.)» Олександра Кузьміна. Дія відбувається на пташиному дворі, де мешкають Півень, Курка, Індик, Гусак, а охороняє їх Пес. Та ось одного разу нерозумні птахи вигнали Пса із двору. Дізнавшись про це, туди поспішила завітати Лисичка... Режисер постановки — Наталія Орешнікова, художник — Тетяна Улинець, композитор — В’ячеслав Полянський. Грали актори: Наталія Орешнікова, Світлана Кобзиста, Андрій Опіок і Микола Карпенко.

Цікавою особливістю фесту є те, що оцінює вистави дитяче журі «Вірварик». На форумі немає номінацій, а є одна нагорода за кращу виставу — і цього разу її отримали закарпатські лялькарі!

До речі, дружні партнерські стосунки Закарпатського академічного обласного театру ляльок та Театру ляльок у м. Кошице тривають уже майже третій десяток років. Словацький колектив є незмінним учасником Міжнародного фестивалю «Інтерлялька», що проводиться в Ужгороді, а закарпатські лялькарі беруть участь у заходах словацьких партнерів. Попереду в братніх колективів є чимало надзвичайно цікавих спільних планів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати