Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переможцем конкурсу «Сучасна британська драма на українській сцені» стала харків’янка

31 липня, 14:59


Молода режисер із Харкова Ольга Турутя-Прасолова (на фото) перемогла у театральному конкурсі «Сучасна британська драма на українській сцені», організованого спільно Британською Радою в Україні, Національним драматичним театром ім. Івана Франка та ГО «Театральна Платформа». Її постановка п’єси «Ножі в курках» Девіда Герровера увійде у програму театрального сезону 2015/2016 на Камерній сцені Національного театру ім. І. Франка.

Анна Бубнова, керівник мистецької програми Британської Ради в Україні розповіла: «Коли ми ініціювали цей проект, нам хотілось, з одного боку, ближче познайомити українських режисерів – а через них та їхню роботу й українських театральних глядачів -  з сучасною британською драмою. З іншого боку, ми хотіли підтримати професійний діалог, обмін досвідом та ідеями між українськими та британськими режисерами».

Нагадаємо, що у рамках конкурсу молоді українські режисери з усієї України могли запропонувати свою експлікацію до однієї з трьох сучасних британських п’єс. Згодом, у червні на Камерній сцені Театру ім. І. Франка відбулася серія театральних читань (про які писав «День»). П’ять фіналістів, а саме Богдан Логвиновський та Орест Пастух представили п’єсу Данкана Макміллена «Легені», Тамара Трунова та Антон Романов – «Там, далеко» Керіл Черчілл, а Ольга Турутя-Прасолова запропонувала своє прочитання тексту «Ножі в курках» Девіда Герровера. Усі три п’єси вже встигли стати класикою британського сучасного театру та широко представлені в репертуарах театрів світу, а цього року вони вперше були перекладені українською мовою і тепер доступні для постановки на українській сцені.

Ольга Турутя-Прасолова – харківський режисер, художниця-постановник низки вистав у Чернівецькому, Полтавському, Одеському обласних театрах ляльок та Харківському театрі «Прекрасные цветы». Випускниця Одеського художньо-театрального училища ім. М. Грекова за спеціальністю майстер ляльок всіх систем та Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського за спеціальністю режисура театру драми та ляльок.

Прем’єра вистави за п’єсою «Ножі в курках» Девіда Герровера у постановці Ольги Туруті-Прасолової відбудеться у  листопаді.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати