Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скульптури Пінзеля й «Архів Баха»

У Львові відбудеться концерт проекту «Пазли Вічності»
25 червня, 11:40
ЙОГАНН ГЕОРГ ПІНЗЕЛЬ. СКУЛЬПТУРА «СВЯТИЙ ФЕЛІКС З ДИТИНОЮ» / ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА

28 червня на сцені, яку встановлять на площі Ринок, вперше в Україні покажуть концерт проекту «Пазли Вічності». Це міжнародна ініціатива, яка з’єднала двох геніїв і дві світові скарбниці — унікальні дерев’яні скульптури львівського Мікеланджело — Йогана Георга Пінзеля та архів манускриптів композиторів XVI—XIX ст. (Бах, Вівальді, Моцарт, Гендель та ін.), так званий Архів Баха. Проект здійснюється за підтримки дружини Президента України Марини Порошенко, єпископа УГКЦ Блаженнійшого Любомира Гузара, президента Fondation Vidrodgenia Богдана Гаврилишина, Надзвичайного і Поважного Посла України, Постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва, всесвітньо відомого джазового піаніста Аарона Голдберга, художниці Зінаїди Ліхачевої, fashion-дизайнера Федора Возіанова.

Мета акції — відкривати світові невідому спадщину Пінзеля, яка є унікальною реліквією світової культури, вартою рівного поклоніння й уваги з «Джокондою» Леонардо да Вінчі та Сикстинською капелою, розписаною Мікеланджело. Також, поза сумнівом, — реставрація будівлі «Музею Пінзеля» у Львові (розташованому у Костелі кларисок на Митній площі), фресок та скульптур майстра. Щодо будівлі музею, то фахівці давно б’ють на сполох.

Світова прем’єра проекту «Пазли Вічності» відбулася в залі ООН у Нью-Йорку 16 жовтня 2014 року за участю джазових піаністів Аарона Голдберга та Міші Циганова.

За словами організаторів, у Львові публіка почує ексклюзивні джазові аранжування творів Баха, а також української музики авторства джазової піаністки Наталії Лебедєвої у виконанні дуету 13-річних скрипалів TwoViolins і тріо — Наталії Лебедєвої з Костянтином Іоненко (контрабас) та Павлом Галицьким (барабани). 13-річних скрипалів-віртуозів із дуету TwoViolins Іллю Бондаренко й Тетяну Жмендак називають «двома Моцартами». Саме вони озвучили ідею «врятувати Пінзеля» і «подарувати українського скульптора світові».

Відеосупровід концерту складається з проекту світової слави українського фотохудожника Ігоря Гайдая Faces of Freedom. Maidan, відеороботи художниці Зінаїди Ліхачевої «Осінь така мила» та ексклюзивної зйомки скульптур Йогана Георга Пінзеля.

Костюми для учасників проекту створив fashion-дизайнер Федір Возіанов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати