Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У центрі Стамбула теракт: 5 загиблих, щонайменше 36 поранених

19 березня, 14:01
Фото Reuters

У центрі Стамбула смертник вчинив теракт на головній туристичній вулиці, де розташовані безліч магазинів і завжди знаходяться багато людей.

Чотири людини загинули одразу, ще одна через деякий час померла у лікарні через поранення, і щонайменше 36 поранені в результаті атаки терориста-смертника на жвавій вулиці Істікляль в районі Таксім, з них 12 - іноземці. Про це заявив турецький міністр охорони здоров'я Мехмет Муззіноглу. Сім постраждалих у лікарнях у критичному стані.

Одним із загиблих був сам терорист. Напад стався на вулиці Бало поблизу торгового центу. Пішохідна вулиця була повністю перекрита, на місці працюють співробітники поліції і швидкої допомоги.

За повідомленнями CNNTurk, в результаті нападу постраждали троє громадян Ізраїлю.

Прес-секретар МЗС Ізраїлю Еммануель Нахшон підтвердив інформацію про постраждалих ізраїльських громадян, але не зміг підтвердити кількість поранених.

Генеральний консул України у Стамбулі Василь Боднар на своїй сторінці у Facebook повідомив, що інформація про наявність громадян України серед постраждалих перевіряється. Телефон гарячої лінії українського консульства в Стамбулі +905306125577.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати