Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кіровограді вулицям повертають історичні назви та присвоюють нові на честь героїв АТО

21 грудня, 10:47

Депутати Кіровоградської міської ради, дослухавшись рішення міської топонімічної комісії при міськвиконкомі, вирішили перейменувати кілька вулиць обласного центру, відомого своїми назвами-радянізмами. Під час чергової сесії двом центральним вулицям (Кірова та Червоногвардійській) Кіровограда депутати повернули історичні назви (відповідно Михайлівська та Архангельська).

Ще одна вулиця, Калініна, тепер носитиме назву Шульгиних (історія родини громадських діячів Шульгиних пов’язана з Єлисаветградом початку ХХ століття). Крім того, вулиця П’ятирічки 3-ї тепер називатиметься на честь героя АТО Юрія Власенка – кіровоградця, добровольця, який загинув на Сході.

Нові назви затвердили і для трьох нових вулиць та трьох провулків, які з’являться у майбутньому житловому масиві, який виникне на місці земельних ділянок, виділених родинам учасників АТО. Відповідно до прийнятого рішення, проектні вулиці масиву присадибної забудови названі Катранівською, Батальйонною, Кущівською, а провулки ‒ Гвардійським, Волонтерським та Героїв АТО.

Інна ТІЛЬНОВА, Кіровоград

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати