Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майже місяць жителі Голосієва у Києві блокують забудову нацпарку

26 січня, 16:57
Фото з сайту holosievo.rajon.kiev.ua

Жителі Голосіївського району вже третій тиждень поспіль блокує будівництво ЖК "Берген" на вулиці Потєхіна, 9.Активісти вимагають припинити забудову території військової частини №Е6133А, яка безпосередньо прилягає до Національного природного парку "Голосіївський", передає видання Громада Голосієва.

Люди і в сніг, і в мороз виходять на вулицю, щоб не допустити початку будівництва. Проти таких акцій забудовник почав використовувати тітушек, вже навіть є випадки побиття. Про це повідомляє ГО "Інститут успішного міста" у Facebook.

Зазначається, що скандальний комплекс "Берген" будується для СБУ. Колись на Потєхіна, 9 була військова частина, тож ці землі мають оборонне призначення.

СБУ під приводом побудови житла для воїнів АТО отримала ці землі та розпочала зведення тринадцяти 22-поверхівок.

При цьому дозвіл на розроблення проектної документації Київрада дала СБУ ще за секретарювання в міськраді Галини Гереги 1 листопада 2012 року, коли, звісно ж, про проведення АТО ще ніхто не міг знати, зазначається на сторінці у Facebook Ініціативи "Збережемо Голосієво".

У 2014 році Служба безпеки почала будівництво масштабного житлового комплексу на вулиці Потєхіна, 9 на узліссі Голосіївс...

Опубліковано Збережемо Голосієво 26 січня 2016 р.

"Служба безпеки отримає лише 327 квартир з 3269, решта підуть на продаж", – написала у Facebook журналістка Анна Бабінець.

Попри обурення і протести мешканців, у районі активно рекламується продаж квартир у житловому комплексі.  

На місці будівництва висить паспорт об’єкта, згідно з яким будівництво 25-ти та 27-поверхових будинків на площі понад 2,3 га планується завершити у 2019 році.

Наразі за бетонним парканом із колючим дротом колишньої військової частини виритий котлован.

Однак портал відзначає, що на кадастровій карті земельна ділянка перебуває у комунальній власності територіальної громади, а її цільове призначення – оборонне.

Крім того, хмарочоси планують зводити упритул до нацпарку.

Протестувальники впевнені, що новий житловий комплекс загрожує не тільки комунальним і транспортним колапсом у Голосіївському районі столиці, а й знищенням Національного природного парку, що входить до Природно-заповідного фонду України.

На сайті Київради створено відповідну петицію з вимогою ввести мораторій на забудову території, прилеглої до меж Нацпарку Голосіївський.

 

Успішне місто - комфортне, зелене та безпечне.Сьогодні над єдиним подібним в Європі національним природним парком, що ...

Опубліковано Інститут Успішного Міста 25 січня 2016 р.
 

Боротьба за право на Голосіївський ліс продовжується. Служба безпеки будує масштабний житловий комплекс на вулиці Потєхі...

Опубліковано Збережемо Голосієво 23 січня 2016 р.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати