Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рівне: до семи тисяч учасників "живого ланцюга"

29 листопада, 16:55

Живий ланцюг у Рівному об’єднав і студентів, і старших людей. Вони стояли уздовж вулиць, співали національний гімн, скандували про те, що Україна – це Європа і таким чином відстоювали своє право на краще майбутнє.  Найщільнішим ланцюг був у центрі міста. «Ми хочемо, щоб Україна вступила до Європейського Союзу. Розуміємо, що покращення буде не відразу. Для цього знадобиться принаймні десятиліття. Але ми виступаємо за краще майбутнє, за вищий рівень життя, - каже студентка-четвертокурсниця Рівненського державного гуманітарного університету Ліля Процишина. – Сьогодні нас не відпускали з пар. Сказали, що ставитимуть «енки». Однак ми відповіли ще на початку заняття, отримали оцінки, і таки взяли участь в акції».

Деякі студенти із вищих навчальних закладів не мали проблем із викладачами, їх відпустили з навчання, тож, аби утворити «живий ланцюг», вони приходили групами. Кажуть, брали участь і в інших «євромайданних» заходах. Переконані, позитив таких акцій у тому, що вони здатні об’єднати молодь.

Водночас поряд зі студентами в центр міста вийшли і старші люди. «Діти сьогодні на роботі, внучка – в дитсадку. Натомість я нині маю можливість долучитися до цієї акції, - розповідає Оксана Чалюк, яка представляє громадське об’єднання «Льонокомбінат».  -  Ми знаємо, що у Європі – кращий рівень життя. Хочемо щоб це було доступно і для українців».

Координатор акції у Рівному Олександр Курсик переконаний, що вона відбулася вдало. «За оптимістичними підрахунками, у Рівному вдалося зібрати до 7 тисяч людей, - прокоментував він. – Вважаю, «живий ланцюг» виконав свою роль. Адже вдалося «запалити» очі людям. Партійні акції мають зворотній ефект. А ось громадські значно щиріші, а тому мають ефект».

Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати