У Львові розпочалося найсолодше свято країни
Сьогодні, 6 березня, у Львівському палаці мистецтв стартувало VIII Національне Свято шоколаду. Співак Павло Табаков та шеф-кухар Citadel Inn Hotel&Resort Євген Сушко презентували з нагоди відкриття святковий сирник. «Зірковим» десертом частували усіх охочих.
Солодкий захід триватиме три дні, упродовж яких львів’яни та гості міста матимуть можливість поласувати десертами у «Майстерні шоколатьє», зробивши благодійний внесок. Усі кошти буле передано у «Фонд Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові» – для допомоги сім’ям бійців АТО.
«Вирішили-таки цього року провести Свято шоколаду, аби в цей непростий час забути про усі негаразди, «зануритись» у шоколад, зібратись родиною, сім’ями і думати лише про хороше, – говорить директор заходу Андрій Сидор. – Сподіваємось, буде смачно, ароматно і приємно».
Новинками цьогорічного свята стануть 5-метровий шоколадний млин, гігантська 9-метрова шоколадна коробка цукерок, свічки-десерти та частування30 кілограмовим трюфелем. Також на відвідувачів Свята очікує традиційний шоколадний ярмарок, майстер-класи від професійних шоколатьє та створення скульптур для шоколадного міста. Окрім цього, кожен охочий зможе власноруч виготовити свою шоколадну свічку у «Львівській свічковій мануфактурі». А ще – взяти участь у чемпіонаті кондитерів-аматорів «Домашній кондитер», відповідно – втілити свої найсміливіші шоколадні ідеї.
Відвідувачам запропонують й курс… шоколадного оздоровлення. Організатори наголошують: учені довели, що вживання шоколаду піднімає настрій, покращує пам’ять, лікує серце, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру і навіть допомагає схуднути… Тому після Свята шоколаду всі стануть здоровіші і щасливіші!