Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Низка найбільших медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати

15 квітня, 11:50
Pool photo

Низка найбільших американських медіакомпаній надіслали листа Джо Байдену та Дональду Трампу, які є імовірними кандидатами на майбутніх президентських виборах Сполучених Штатів, із закликом провести дебати.

Про це повідомляє ABC News, передає Суспільне.

Крім ABC News, лист також підписали CBS News, CNN, NBCUniversal News Group, FOX News Media, а також The Associated Press, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision, NPR, PBS NewsHour та USA TODAY.

"З огляду на те, що контури загальних виборів президента США 2024 року вже чітко окреслилися, ми — національні новинні організації, що підписалися нижче, закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобовʼязання взяти участь у загальних передвиборчих дебатах перед виборами, які відбудуться у листопаді", — йдеться у листі.

Як зазначає ABC News, цей "незвичайний крок" стався на тлі виборчого циклу, під час якого практика дебатів, як традиція американської передвиборчої кампанії, що склалася десятиліттями, зустріла невизначеність як з боку чинного президента США Джо Байдена, так і зі сторони експрезидента Дональда Трампа.

Зокрема видання нагадує, що Трамп, який пропустив усі чотири схвалені Національним комітетом Республіканської партії первинні виборчі дебати 2024 року та відмовився від одних із трьох своїх дебатів із Байденом у 2020 році, з ентузіазмом закликав чинного американського президента взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на цю осінь.

"Трамп дуже чітко сказав: він готовий обговорювати Джо Байдена в будь-який час, будь-де та в будь-якому місці. Ми знову закликаємо Байдена взяти на себе зобов’язання вести дебати", – заявила прессекретарка Дональда Трампа Каролайн Лівітт.

Водночас у Байдена висловила занепокоєння організацією цих дебатів Комісією з президентських дебатів, сигналізуючи, що позапартійна група, яка спонсорує ці заходи з 1980-х років, не впевнена у своїй здатності організувати "чесні" дебати з Трампом.

Сам Байден здебільшого уникав публічних коментарів щодо участі в дебатах з Трампом. У березні відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він брати участь у дебатах, він сказав: "Це залежить від того, як він (Трамп — ред.) поводитиметься".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати