Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

16 квітня, 19:54

На сьогодні внаслідок повномасштабної агресії РФ в Україні загинуло понад 126 тисяч цивільних, розслідується понад 126 тисяч військових злочинів, скоєних окупантами, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні зареєстровано понад 126 000 воєнних злочинів. Унаслідок цих злочинів загинули понад 12 тис. цивільних осіб, зокрема 543 дітей", - сказав генпрокурор на конференції, присвяченій боротьбі з корупцією, у вівторок у Києві.

Він повідомив, що вже ідентифіковано 556 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів.

"Завершено розслідування стосовно 386 осіб, обвинувальні акти стосовно них скеровано до суду. 105 осіб уже отримали вироки за воєнні злочини", - зазначив генпрокурор.

Він звернув увагу на те, що Україна спільно з міжнародними партнерами розбудовує мережу всеосяжної відповідальності за злочини агресора.

За словами Костіна, йдеться про національні розслідування, взаємодію з міжнародними механізмами правосуддя, зокрема, Міжнародним кримінальним судом, двостороннє та багатостороннє співробітництво з країнами, що розслідують міжнародні злочини Росії, а також забезпечення компенсації шкоди у зв'язку з воєнними злочинами ворога.

"Для завершення цієї системи не вистачає одного ключового елемента - Спеціального міжнародного трибуналу зі злочину агресії, який матиме юрисдикцію, щоб судити "трійку", - додав Костін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати