Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зустріч міністрів закордонних справ G7 буде зосереджена на ізраїльсько-іранській кризі, війні в Газі та агресії рф проти України

16 квітня, 14:23
Фото з сайту unn.com.ua

Провідними темами зустрічі міністрів закордонних справ країн "Групи семи" цього тижня стануть ізраїльсько-іранська криза, війна в Газі та агресія рф проти України. Міністри великих західних держав виступлять єдиним фронтом, закликаючи до припинення вогню. Про це передає УНН із посиланням на Ansa та Voice of America.

Деталі

Драматичні події на Близькому Сході після нападу Ірану на Ізраїль, війна рф в Україні, яка триває вже понад два роки і кінця якої поки не видно, а також пріоритети G7, - такі ключові питання напередодні саміту міністрів закордонних справ на острові Капрі 17-19 квітня.

Зазначається, що міністри великих західних держав виступлять єдиним фронтом, закликаючи до припинення вогню в Газі та зниження напруженості між Ізраїлем та Іраном.

Міністри Сполучених Штатів, Італії, Німеччини, Японії, Франції, Британії та Канади також підтвердять повну підтримку України в її дворічній боротьбі проти агресивної росії.

Якщо буде поразка України, неможливо буде досягти згоди. Поразка не є хорошим мостом для миру. Для цього нам потрібно підтримати Україну. Але кінцева мета - мир. Мир зі справедливістю. Справедливість та Росія, за межами України

- сказав глава МЗС Італії Антоніо Таяні.

Крім того, головний дипломат Італії зазначив, що Захід сам не може чинити достатнього тиску на рф, щоб припинити війну, - до цих зусиль важливо залучити Китай.

Якщо ви хочете досягти миру, нам потрібна також участь Китаю. Китайці є друзями Росії

- сказав Таяні.

Зазначимо, що на зустріч G7, щоб обговорити ситуацію щодо війни рф-Україна, прибудуть генсек НАТО Єнс Столтенберг і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати