Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україну закликають припинити політику псевдогуманізму щодо безпритульних тварин

18 березня, 17:39

Проблема вбивства безпритульних тварин – передусім питання рівня суспільства, вважає керівник проектів Міжнародної благодійної зоозахисної організації «Чотири лапи» в УкраїніАмір ХАЛІЛ.

«Конвеєрне вбивство тварин не є виходом із ситуації – ні тимчасовим, ні перманентним. Ми маємо приклади Бухареста та Софії, де також хибно очікували на миттєві результати після надання 2000-го року дозволу на вбивство тварин. Але сьогодні ми маємо успішну практику стерилізації в обох містах. Цей шлях було подолано поступово впродовж 12 тяжких років і саме на це має орієнтуватися українське суспільство. Саме воно, бо це проблема не правозахисників чи влади, це проблема передусім рівня суспільного розуміння людини і середовища», – зазначив Амір ХАЛІЛ під час прес-конференції на тему: «Захист тварин від жорстокого поводження: знову дилема - життя чи смерть?», що відбулася сьогодні в УКРІНФОРМі.

Під час обговорення представники Міністерства екології та природних ресурсів України та керівники міжнародних зоозахисних проектів ETNE.V. (Європейської Асоціації захисту тварин і природи, Німеччина) та FOURPAWS («Чотири лапи», Австрія) акцентували увагу на проблемі «догхантерства» в Україні, випадках незаконного використання дитиліну – отруйної речовини, що заборонена Європейською конвенцією про захист домашніх тварин, та масовому винищенні тварин у притулках «під егідою гуманізму».

Під час заходу було запропоновано варіанти цивілізованих шляхів вирішення проблеми з огляду на практику і досвід інших європейських країн.

Нагадаємо, що останнім часом в соцмережах поширилася інформація про нові масові вбивства безпритульних тварин у великих містах.

Ельвіра МАТРОСОВА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати