Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд заарештував Одеський НПЗ, що належав Курченку

22 квітня, 17:15

Суд заарештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. Відповідне рішення суду набуде чинності 24 квітня.

"Слідчими апарату МВС розслідуються факти незаконного ввезення та реалізації нафтопродуктів на території держави ... Для відшкодування завданих державі збитків по кримінальних справах органами розслідування вилучені і заарештовані нафтопродукти в обсязі понад 75 тис. тонн. Крім того, судом ухвалено рішення про арешт майнового комплексу та земельної ділянки Одеського НПЗ", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронцям вдалося встановити, що протягом останніх двох років на територію України були ввезені нафтопродукти на суму близько 36 млрд грн нібито для подальшого експорту. Фактично ж паливо було продано всередині країни.

Нагадаємо, з липня 2013 року Одеським НПЗ володіла група "ВЕТЕК" Сергія Курченка. Після зміни влади в країні глава МВС України Арсен Аваков заявив про нанесення групою "ВЕТЕК" державному бюджету багатомільярдних збитків шляхом ввезення нафтопродуктів і незаконної їх реалізації на ринку країни, у зв'язку з чим на ОНПЗ були проведені обшуки.

Наприкінці грудня 2013 року акціонери Одеського НПЗ схвалили рішення про можливість передачі в заставу свого рухомого і нерухомого майна ВТБ як забезпечення кредитів, виданих фінустановою на адресу Swisspro Capital Ltd. і пов'язаних з цією компанією осіб. Крім того, збори дозволили НПЗ виступити поручителем за цим кредитом. Основна сума кредитної угоди, підписаної 28 липня 2013 року ВТБ, Swisspro Capital і пов'язаними з нею особами, становить $370 млн.

Через це Одеський НПЗ був переданий ВТБ як заставне майно за надані раніше кредити.

Одеський НПЗ в 2013 році переробив 345,6 тис. тонн нафтової сировини. З початку повноцінного запуску в кінці вересня 2013 НПЗ виробив 17,4 тис. тонн бензинів, 53 тис. тонн дизельного палива і 126 тис. тонн мазуту. Завод за підсумками року скоротив чистий збиток, за попередніми даними, на 25,6 % порівняно з показником 2012 року, до 339 257 000 гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати