Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Три фракції Київради і громадські активісти просять Кличка провести вибори у райради

21 грудня, 21:02
Фото: facebook.com/t.melihova

Три із п’яти фракцій Київради підписали звернення до Київського міського голови Віталія Кличка, в якому закликають забезпечити проведення виборів до районних рад столиці, запланованих на 27 березня 2016 року.

Про це повідомили на прес-конференції голови фракцій «ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, «ВО «Батьківщина» Тетяна Меліхова, а також представник фракції «Єдність» Олександр Бродський, передає "УНІАН".

Ініціатором прес-конференції виступила громадська організація «Інститут успішного міста», також брали участь представники ГО «Муніципальна ліга Києва» і Фонду "Рідна країна" М.Томенка. Резолюцію підтримали Ініціатива "Збережемо Голосієво", Молодіжний Рух Києва, ГО "Всеукраїнська комісія справедливості".

«Районні ради - це ефективний інструмент прямої комунікації та вирішення локальних проблем громади, а розмови про їх скасування – маніпулювання громадською думкою і правотворчим процессом», - заявив Арсеній Пушкаренко, представник ГО «Інститут успішного міста».

За словами організаторів, цифри яскраво демонструють переваги райрад - на утримання 10 райрад потрібно всього 36 мільйонів гривень на рік, натомість зараз утримання 10 РДА Києву обходиться у близько 344 мільйони 598 тисяч гривень на рік. «Також це докорінним образом змінить стан представництва - наразі у Києві на 1 депутата Київради припадає 18 тисяч 300 киян, натомість за наявності районних депутатів на одного депутата райради буде 4 тисячі 880 виборців.

«Райради дадуть можливість зосередитись на конкретних справах та проблемах жителей столиці на місцях, а Київраді - на інвестиційних стратегічних питаннях», - переконують експерти.

Вони нагадали, що рішення провести вибори до районних рад столиці міськрада ухвалила 23 липня цього року. За словами голів фракцій, рішення направити звернення міському голові було прийнято після того, як минулого тижня заступник Київського міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів в інтерв’ю одному з видань заявив, що столиця за нинішньої виборчої системи «не готова до повернення райрад». Меліхова нагадала, що Прокопів представляє провладну партію, є представником владної в країні вертикалі, а тому його заява, за її словами, не може залишатись без уваги суспільства та депутатів Київради.

Сьогодні громадські активісти "Інститута успішного міста" спільно з чинними депутатами Київради від різних політичних си...

Опубліковано Інститут Успішного Міста 21 грудня 2015 р.

Нагадаємо, Київрада проголосувала за утворення 10 районних рад.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати